TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Purus kugelis su vištiena - minkštas ir labai skanus
Kugelis su vištiena

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
2 kilogramai bulvių (naudojau 1 kg šviežių ir 1 kg senų)
500 gramų vištienos filė (apytikriai)
250 mililitrų pieno (karšto)
2 vienetai kiaušinių
2 vienetai svogūnų
pagal skonį prieskonių bulvėms
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį česnako granulės
pagal skonį prieskonių vištienai
Padažui:
250 mililitrų pieno
1 vienetas svogūnų
1 pundelis svogūnų laiškų
1 kubelis vištienos sultinio
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas kvietinių miltų
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Aptepimui:
pagal poreikį sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves ir svogūnus nulupti, sutarkuoti bulvių tarkavimo mašina arba smulkia tarka. Sudėti į dubenį.

2.
Į dubenį su tarkiais įpilti pieną, pabarstyti bulvių prieskoniais, druska, pipirais, česnako granulėmis ir įmušti kiaušinius. Gerai išmaišyti.

3.
Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais, pabarstyti prieskoniais.

4.
Ketaus puodą arba kepimo indą ištepti sviestu, įpilti pusę tarkių. Sudėti vištieną, paskirstyti per visą plotį. Tuomet supilti likusius tarkius.

5.
Puodą uždengti dangčiu ir kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros 1 valandą. Tuomet nuimti dangti, sumažinti kaitrą iki 180 C laipsnių temperatūros ir dar pakepti 30 minučių iki kol apskrunda.

6.
Svogūną susmulkinti, svogūno laiškus smulkiai supjaustyti.

7.
Į puodą dėti sviesto, ištirpinti, suberti svogūną ir pakepti kelias minutes iki kol suminkštėja, tuomet įberti miltų, išmaišyti ir dar minutę pakepti.

8.
Supilti pieną, įtrupinti sultinio kubelį, suberti svogūno laiškus ir kaitinti kelias minutes iki kol padažas sutirštėja. Kai pradeda tirštėti, pabarstyti pipirais.




admin · 2022-07-08 12:00 · 336 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt