INGREDIENTAI: 300 gramų miltų
250 gramų sviesto (minkšto)
4 vienetai kiaušinių
200 gramų razinų (arba džiovintų slyvų)
180 gramų cukraus
16 gramų vanilinio cukraus
2 šaukšteliai citrinos žievelės (nutarkuotos)
1 šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės. Plakant po vieną įmušti kiaušinius, įdėti citrinos žievelę.
2.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir po šaukštą sudėti į kiaušinių ir sviesto masę. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
3.
Tešlą supilti į kepimo formą, išteptą sviestu arba išklotą kepimo popieriumi. Keksui kepti naudojau 26 centimetrų skersmens formą. Suberti razinas arba džiovintas slyvas ant viršaus.
4.
Kepti iki 180 - 190 C laipsnių orkaitėje 45 minutes. Iškepusį keksą pabarstyti cukraus pudra.