INGREDIENTAI: 5 vienetai kiaušinių
400 gramų varškės
400 gramų kvietinių miltų (nepadauginti)
2 vienetai obuolių
250 gramų cukraus
200 gramų sviesto (ištirpinto)
10 gramų kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų, plakti iki baltumo. Supilti ištirpintą sviestą, sudėti varškę, įsijoti miltus, kepimo miltelius ir gerai permaišyti. Tešla turi būti tiršta.
2.
Paruoštą tešlą supilti į 40 x 25 cm kepimo formą.
3.
Obuolius nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais. Sudėti į kepimo formą ant tešlos. Įspausti.
4.
Kepti įkaitintoje iki 160 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 minučių. Ar pyragas iškepė, patikrinti mediniu iešmeliu - įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti švarus.
Patarimai:
•
Obuolius galima keisti konservuotais persikais arba uogomis.