TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Jokūbas Steponas Rimgaudas Vakarė Rufas
Trapūs čeburekai su mėsa
Trapūs čeburekai su mėsa

Porcijų skaičius: 15


INGREDIENTAI:
Tešlai:
450 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
250 mililitrų gazuotas mineralinis vanduo
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
350 gramų faršo
80 mililitrų aliejaus (apytikriai + papildomai kepimui)
1 vienetas svogūnų
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai į dubenį pilti mineralinį vandenį, berti kepimo miltelius, įsijoti miltus ir minkyti tešlą. Tešla turi būti elastinga.

2.
Paruoštą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę, dėti į šaldytuvą 30 minučių.

3.
Įdarui į dubenį dėti faršą.

4.
Svogūną smulkiai susmulkinti, suberti į dubenį su faršu. Berti pipirus, druską, pilti aliejų ir gerai išmaišyti.

5.
Tešlą padalinti į nedidelius gabaliukus. Kiekvieną gabaliuką iškočioti iki plono lakšto. Dėti šiek tiek įdaro, užlenkti ir suspausti kraštus.

6.
Į puodą pilti aliejaus, įkaitinti, sudėti čeburekus ir virti ant vidutinės kaitros iki abiejų pusių.




admin · 2022-07-07 21:00 · 306 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt