INGREDIENTAI: Tešlai:
350 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
200 mililitrų vandens (šalto)
50 gramų Kauno Grūdų visų grūdo dalių kvietinių miltų (+ dar šiek tiek apvoliojimui)
50 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
1 žiupsnelis jūros druskos
Įdarui:
200 gramų saulėje džiovintų pomidorų pesto
200 gramų fermentinio sūrio
200 gramų mocarela sūrio
200 gramų čederio sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Dubenyje sumaišome druską, kvietinius miltus, viso grūdo dalių kvietinius miltus ir aliejų, iš lėto supilame vandenį ir nuolatos maišome iki vientisos masės.
2.
Tešlą daliname į 7-8 porcijas įvyniojame į maistinę plėvelę, 10-15 min. palaikome kambario temperatūroje.
3.
Kiekvieną tešlos kamuoliuką apibarstome kvietiniais pilno grūdo miltais. Iškočiojame iki 24 cm skersmens.
4.
Kepame keptuvėje iš abiejų pusių apie 30-40 sekundžių.
5.
Tortiliją pertepame pomidorų pesto padažu, sudedame sūrius.
6.
Į įkaitintą keptuvę dedame vieną tortilijos paplotėlį, įdarą, užlenkiame kraštus. Apkepame iš abiejų pusių.