INGREDIENTAI: 250 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų pieno
150 gramų juodojo šokolado
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas bananų
100 gramų grietinės
100 gramų sviesto
3 šaukšteliai grietinėlės
4 žiupsneliai cukraus
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos, o į trynius 1 žiupsnelį cukraus.
2.
Baltymus su druska išplakite iki standumo.
3.
Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną, trynius, sudėkite grietinę. Viską išplakite.
4.
Įkaitinkite puodą su vandeniu. Kai vanduo įšils, įdėkite mažesnį indą į puodą ir į mažesnį indą sutrupinkite šokoladą, sudėkite sviestą ir 3 šaukštelius grietinėlės. Maišykite, kol viskas ištirps ir susijungs į vientisos konsistencijos masę.
5.
Sutrinkite bananą. Bananą įdėkite į tešlą. Perplakite.
6.
Į tešlą pilkite šokolado masę, o vėliau įmaišykite baltymus. Perplakite. Tešlą supilkite į keksiukų formeles (ne iki pat viršaus, nes, kepant, pakils).
7.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.