INGREDIENTAI: 500 gramų varškės
200 mililitrų grietinėlės
150 mililitrų pieno
154 gramai želės (kelių skonių, 2 pakelių)
3 šaukštai cukraus
2 šaukštai želatinos
2 šaukštai aguonų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Želė užpilame karštu vandeniu pagal instrukciją ant pakelio. Gerai išmaišome, kad ištirptų visi milteliai ir paliekame stingti. Pagal kiekį užtenka ir vieno skonio želė, bet man gražiau, kaip varškėje būna skirtingų spalvų gabalėliai. Sustingusią želę supjaustau nedideliais kubeliais.
2.
Želatiną užpilame pienu ir paliekame brinkti 10 min. Vėliau ją pašildome garų vonelėje, kol ištirps (neužvirinti!), paliekame šiek tiek atvėsti.
3.
Grietinėlę išplakame iki standžių putų.
4.
Varškę ištriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki vientisos konsistencijos masės.
5.
Aguonas nuplikome, įmaišome į varškės masę.
6.
Į varškės masę įmaišome grietinėlę. Atsargiai išmaišome. Suberiame želė gabalėlius. Silpna srovele, maišant, supilame želatiną į varškės masę. Greitai išmaišome ir pilame į norimą formą.
7.
Dedame stingti į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
Patarimai:
•
Aš ruošiu 3 – 4 skirtingų skonių želė. Sustingusią želę supjaustau nedideliais kubeliais ir desertui gaminti naudoju apie 3 saujas skirtingų želė gabalėlių, likusią želė vaikai mielai suvalgo.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!