INGREDIENTAI: Pagrindui:
2 stiklinės datulių (be kauliukų)
1 stiklinė migdolų
1 stiklinė žemės riešutų (be luobelių)
2 šaukštai vandens (apytikriai)
Įdarui:
2 stiklinės anakardžių riešutų
2 stiklinės šaldytų mėlynių
6 šaukštai klevų sirupo (ar kito mėgstamo saldiklio)
4 šaukštai kokosų aliejaus (tirpinto)
Glajui:
50 gramų juodojo šokolado (veganiško ar kito mėgstamo)
2 šaukštai kokosų aliejaus (tirpinto)
Papuošimui:
1 saujelė uogų (šviežių ar šaldytų)
šiek tiek cukraus pudros (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Anakardžio riešutus užpilti vandeniu ir palikti mirkti per naktį.
2.
Nuplaukite datules. Aš jas perpilu karštu vandeniu ir jį nupilu. Maisto smulkintuvu susmulkinkite pagrindo ingredientus, pradėkite nuo riešutų ir tuomet sudėkite datules, supilkite vandenį. Masė turi išeiti lipni. Jei datules mirkysite vandenyje, papildomai vandens gali ir nereikėti.
3.
Pagrindo masę sudėkite į norimo dydžio formą, aš naudojau 10-12 cm skersmens apvalią tortinę. Rekomenduočiau silikoninę, nes lengviau išsiima. Galite įkloti maistinę plėvelę, jei naudosite ne silikoninę formą, kad lengviau būtų išimti. Tolygiai paskirstykite ir prispauskite masę prie dugno, kad neliktų oro tarpų. Įdėkite į šaldiklį, kol ruošite įdarą.
4.
Įdarui nusunkite ir nuplaukite per naktį mirkytus anakardžių riešutus ir maisto smulkintuvu juos sumalkite. Sudėkite mėlynes, supilkite klevų sirupą ir kokosų aliejų ir viską smulkinkite, kol bus švelni tolygi masė.
5.
Iš šaldiklio išimkite formą pagrindu. Ant viršaus supilkite įdarą, palikite šaldiklyje, kol sustings.
6.
Glaju ištirpinkite juodą šokoladą ir šakute sumaišykite jį su tirpintu kokosų aliejumi, apliekite sustingusio torto viršų, palikite šaldiklyje, kol sustings glajus.
7.
30 min prieš patiekiant, ištraukite iš šaldiklio, papuoškite šviežiomis uogomis, jei norite ir cukraus pudra. Dėl pasirinktos formos mano tortas išėjo “atvirkščias“ - sustingęs šokoladas tapo pagrindu, o viršus - smulkintos datulės su riešutais.
Patarimai:
•
Stiklinė 235 ml.