INGREDIENTAI: 3 vienetai skumbrės (gryno svorio ~650 gr)
6 skiltelės česnako (didesnių)
3 vienetai lauro lapų (didesnių)
1 šaukštas druskos
0.5 šaukštelio juodųjų pipirų
1 šaukštelis kmynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Skumbrę išdarinėjame, perplauname ir nusausiname ant popierinio rankšluoščio. Nuimame odelę ir išdarinėjame nuo kaulo ir smulkių ašakų.
2.
Kmynus ir lauro lapelius sutriname prieskonių grūstuvu.
3.
Skumbrės filė įtriname prieskoniais ir smulkintu česnaku.
4.
Filė gabaliukus susukame vyniotinio pavidalu maistinėje plėvelėje, labai gerai suspausdami. Abu galus užrišame mazgeliais.
5.
Skumbrę dedame parai į šaldytuvą, vėliau į šaldiklį ir po 24 valandų jau galima skanauti.