TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Mandarinų tortas su maskarponės kremu
Mandarinų tortas su maskarponės kremu

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Tešlai:
320 gramų mandarinų
225 gramai cukraus
225 gramai kvietinių miltų
100 gramų saulėgrąžų aliejaus
2 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Kremui:
125 gramai sviesto
1 vienetas mandarinų
500 gramų maskarponės sūrio
125 gramai cukraus pudros
Sulaistymui:
2 vienetai mandarinų (didesnių arba 3 mažesnių)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai mandarinus nuplauti karštu vandeniu, nusausinti ir susmulkinti elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės.

2.
Į dubenį įmušti kiaušinius, berti cukrų, pilti aliejų, sutrintus mandarinus ir išmaišyti.

3.
Į kitą dubenį berti miltus, kepimo miltelius, išmaišyti ir suberti į dubenį su kiaušinių mase. Išmaišyti. Paruoštą tešlą supilti į kepimo formą.

4.
Kepti įkaitintoje iki 175 C laipsnių temperatūros orkaitėje 45 minutes. Ar iškepė patikrinti mediniu iešmeliu, įsmeigus ir ištraukus, pagaliukas turi likti švarus. Iškeptą biskvitą atvėsinti ir padalinti į dvi ar tris dalis.

5.
Kremui į dubenį dėti maskarponę, sviestą, įspausti mandarino sultis, išplakti iki purumo, tuomet įmaišyti cukraus pudrą.

6.
Sulaistymui išspausti mandarinų sultis.

7.
Į lėkštę, kurioje norite serviruoti tortą, dėti biskvitą, sulaistyti mandarino sultimis, dėti kremo, aptepti, dėti kitą biskvitą, sulaistyti mandarinų sultimis, aptepti kremu Kiekvieną biskvitą sulieti trupučiu mandarino sulčių ir aptepti kremu, taip sluoksniuoti iki kol neliks produktų.

8.
Suteptą tortą palikti pora valandų pastovėti. Papuošti prieš pateikiant šviežiais ar džiovintais mandarinais.




admin · 2022-07-03 15:00 · 299 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt