TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Jokūbas Steponas Rimgaudas Vakarė Rufas
Perlinių kruopių kotletai su varške - minkšti ir skanūs
Perlinių kruopių kotletai su varške - minkšti ir skanūs

Porcijų skaičius: 3


INGREDIENTAI:
2 stiklinės perlinių kruopų (virtų)
300 gramų varškės
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
6 šaukštai manų kruopų
pagal skonį česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
šiek tiek aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kruopas užpilame vandeniu. Geriausiai palikti per naktį, geriau išbrinks ir trumpiau reiks virti. Ryte pakeičiame vandenį, verdame apie valandą ar daugiau, kol suminkštės.

2.
Svogūną sukapoti. Morkas stambiai sutarkuoti.

3.
Svogūną apkepti keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol suminkštės ir paskaidrės, sudėti morkas ir kepinti, kol sukris, suminkštės. Palikti pravėsti.

4.
Į virtas kruopas sudedame varškę, įmušame kiaušinius, suberiame manų kruopas, apkeptas morką bei svogūną, įspaudžiame česnaką, pagardiname druska bei pipirais, išmaišome.

5.
Drėgnomis rankomis formuojame kotletukus - gnybiame masės, tarp delnų formuojame kamuoliuką ir šiek tiek paspaudžiame.

6.
Kepsnelius kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių, kol apskrus.


Patarimai:

Pagal receptą morkų, svogūnų ir česnako nebūtina, bet aš kaip visuomet šiek tiek dariau pagal save.




admin · 2022-07-03 06:00 · 304 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt