INGREDIENTAI: 2 vienetai bananų (didesnių)
150 gramų jogurto, natūralaus
2 vienetai kiaušinių (L dydžio)
120 gramų speltų miltų (šviesių)
60 gramų avižinių miltų (pilno grūdo)
55 gramai sviesto (arba kokosų aliejaus)
2 šaukštai agavos sirupo
1 šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek cukraus pudros (nebūtina, pabarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išlydykite sviestą ar kokosų aliejų ir palikite truputį atvėsti.
2.
Sumaišykite ir persijokite speltų ir avižinius miltus ir kepimo miltelius.
3.
Šakute sutrinkite bananus į tyrę.
4.
Plakite kiaušinius su agavų sirupu, kol taps purūs. Plakant, įmaišykite trintus bananus, po to - jogurtą.
5.
Į tešlą įmaišykite su kepimo milteliais persijotus miltus, tik kol masė taps vientisa. Speltų miltai lengvai persimaišo ir gali tešlą paversti gumine, todėl svarbu jos nepermaišyti ir neperplakti!
6.
Tešla užpildykite 3/4 popierinių keksiukų formelių.
7.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku - įsmeigtas į keksiuko vidurį ir ištrauktas jis turi būti neaplipęs tešla. Jei aplipęs, kepkite dar 5 min ir vėl tikrinkite. Iškepusius atvėsinkite ant grotelių. Apibarstykite cukraus pudra, jei norite.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!