INGREDIENTAI: Pagrindui:
160 gramų sausainių ("Selga" tipo)
80 gramų sviesto
Kremui:
397 gramai karamelizuoto kondensuoto pieno (standartinė skardinė)
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų kreminio sūrio ("Philadelphia" ar kito panašaus)
180 gramų varškės (naudojome drėgnesnę, iš kvadratinių pakelių)
4 šaukšteliai želatinos (14 gramų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sviestą ištirpinti ir palikti minutėlę pravėsti.
2.
Želatiną užpilti 100 gramų grietinėlės ir palikti 10-15 minučių išbrinkti. Nuolat maišant, kaitinti ant nedidelės ugnies, kol želatina suskystės (neužvirinti!) ir palikti kelias minutes pravėsti.
3.
Sausainius sutrinti iki smulkių trupinių ir greitai išmaišyti su tirpintu sviestu. Paspaudžiant šaukštu iškloti kepimo popieriumi išklotos formos dugną (patogiau - nusegamais kraštais, ~20 centimetrų skersmens). Padėti į šaldytuvą, kol bus ruošiamas kremas, kad sutvirtėtų.
4.
Kreminį sūrelį, varškę ir karamelizuotą kondensuotą pieną (2 šaukštus atidėti papuošimui) ir tirpintą želatiną sutrinti elektriniu trintuvu.
5.
Atskirai elektriniu plakikliu išplakti 150 gramų grietinėlės iki standumo. Grietinėlę atsargiai (kad labai nesukristų) įmaišyti į varškės masę. Pilti ant sausainių pagrindo, išlyginti paviršių.
6.
Likusį karamelizuotą kondensuotą pieną pašildyti, kol suskystės. Apšlakstyti paviršių, “pabraukyti“ peiliu, sukuriant raštą.
7.
Palikti šaldytuve sustingti pernakt.
Patarimai:
•
Daugiau apie kreminį sūrį rasite šiame straipsnyje..