INGREDIENTAI: 800 gramų graikiško jogurto
250 gramų mango tyrės (naudojau konservuotą)
3 šaukštai cukraus pudros
1 šaukštas pieno (šilto)
1 šaukštelis vandens (rožių)
5 vienetai kardamono (anksčių)
10 vienetų šafrano (siūlelių)
pagal poreikį pistacijų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į kiaurasamtį dedame marlės gabaliuką, sudedame jogurtą ir uždengiame marlės krašteliais. Kiaursamtį pastatome virš puodo ar dubens, kad nutekėtų skystis. Svarbu palikti vietos tarp puodo dugno ir kiaurasamčio, kad būtų vietos skysčiui susirinkti. Pastatome į šaldytuvą mažiausiai 8 val. Išeis apie 400 g labai tiršto jogurto.
2.
Šafrano siūlelius užpilame šiltu pienu ir paliekame 10 min.
3.
Sutraiškome kardamono ankštis, išlaisviname sėklytes ir jas susmulkiname.
4.
Į dubenį dedame jogurtą, mango tyrę, šafraną, kardamoną, beriame sukraus pudrą, pilame rožių vandenį ir permaišome. Pastatome į šaldytuvą 30 minučių.
5.
Desertą dedame į gražius indelius, papuošiame riešutais ir tiekiame.
Patarimai:
•
Vietoje pistacijų galite rinktis kitus riešutus, bet man mango-pistacijų derinys yra tobulas.
•
Naudojau konservuotą mangų tyrę, bet galima pakeisti šviežiais.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!