INGREDIENTAI: 20 vienetų braškių (arba bananų, braškių ir bananų, nebūtina)
400 gramų varškės (kambario temperatūros)
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (atšaldytos)
150 gramų juodojo šokolado
100 gramų cukraus (apytikriai, pagal skonį)
80 mililitrų vandens (želatinai brinkinti)
40 mililitrų pieno
25 gramai želatinos
Pagrindui:
220 gramų sviestinių sausainių (galima naudoti šokoladinius)
100 gramų sviesto
Papuošimui:
pagal skonį braškių (nebūtina)
pagal skonį šokolado (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Elektriniu smulkintuvu sumalkite sausainius iki trupinių, suberkite į dubenį.
2.
Į dubenį sudėkite sviestą, išlydykite, supilkite į dubenį su trupiniais ir išmaišykite.
3.
Torto formą su nusegamais kraštais išklokite pergamentiniu popieriumi, sudėkite trupinius ir prispauskite prie dugno.
4.
Šokoladiniam varškės sluoksniui paruošti nuplaukite braškes, nupjaukite kotelius ir gerai jas nusausinkite.
5.
Į puodelį pripilkite šalto vandens ir suberkite želatiną. Palikite 20 minučių tam, kad išbrinktų. Tuomet ištirpinkite karšto vandens vonelėje ir atvėsinkite.
6.
Į dubenį sudėkite varškę, suberkite cukrų ir sumaišykite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės.
7.
Šokoladą sulaužykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į dubenėlį, užpilkite pienu ir ištirpinkite karšto vandens vonelėje iki kol šokoladas ištirps. Ištirpintą šokoladą supilkite į dubenį su varške ir vėl viską sumaišykite elektriniu plaktuvu. Atidėkite.
8.
Grietinėlę supilkite į dubenį ir išplakite iki kol ims standėti.
9.
Į dubenį su išplakta grietinėle dalimis sudėkite šokolado ir varškės masę, lėtai elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės, tuomet plona srovele supilkite atvėsusią želatiną ir viską gerai išplakite.
10.
Ant paruošto sausainių pagrindo užpilkite 4 - 6 šaukštus šokoladinės masės, išlyginkite ir sustatykite braškes. Prieš tai braškes galite supjaustyti mažais gabaliukais arba naudoti nepjaustytas.
11.
Tuomet atsargiai supilkite šokolado ir varškės masę, tuomet dėkite tortą į šaldytuvą stingti mažiausiai 5 valandoms, o geriausiai per visą naktį.
12.
Prieš tiekiant papuoškite šokolado drožlėmis ar pašlakstykite tirpintu šokoladu, uždėkite kelias braškes arba puoškite kitaip pagal savo norus ir fantaziją.
Patarimai:
•
Vietoje braškių galite naudoti bananus arba maišyti braškes su bananais, o jei norite, galite tortą gaminti be jokių vaisių ir uogų, arba rinktis tai, ką turite namuose.
•
Tam, kad torto šonai būtų lygūs ir lengvai išsiimtų iš formos, jei turite acetatinės juostos, ja galite iškloti formos kraštus.Tam tiktų ir kepimo popierius.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!