INGREDIENTAI: Tešlai:
320 gramų miltų
150 mililitrų vandens
2 šaukštai sviesto
0.5 šaukštelio cukraus
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
200 gramų grybų (pievagrybių arba apvirtų miško grybų)
1 vienetas svogūnų
šiek tiek petražolių
šiek tiek krapų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlai verdančiam vandeny ištirpinti sviestą, tada suberti druską su cukrumi, išmaišyti, suberti miltus ir užminkyti tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve 25 - 30 minučių.
2.
Įdarui grybus ir svogūną smulkiai supjaustyti, žalumynus susmulkinti. Į keptuvę įpilti truputį aliejaus, grybus apkepti su svogūnais iki neliks skysčio nuo grybų, pagardinti druska ir pipirais ir įmaišyti žalumynus. Nuimti nuo dujinės ir palikti atvėsti.
3.
Tešlą iškočioti plonai, su stikline išspausti apskritimus, ant pusės iš jų dėti įdarą, su kitą puse uždengti ir užspausti kraštus.
4.
Kepti aliejuje iš abiejų pusių.