INGREDIENTAI: 600 gramų kvietinių miltų
300 mililitrų vandens (šalto)
2 šaukštai kmynų
8 gramai sausų mielių
1 šaukštelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus persijokite į didelį dubenį, suberkite mieles, druską, kmynus, sumaišykite.
2.
Supilkite vandenį ir greitai sumaišykite tešlą. Pridenkite plėvele ir palikite kildinti kambario temperatūroje 12-18 val.
3.
Stalą pabarstykite miltais, sudėkite pakilusią tešlą ir, lankstant kraštus į vidų, suformuokite rutulį.
4.
Rankšluostį gausiai apibarstykite miltais, dėkite tešlos rutulį ir uždengus, kildinkite 1-2 val.
5.
Dėkite ketaus puodą į iki 240-250 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Palaikykite, kol puodas įkais. Atsargiai įkaitintą puodą ištraukite iš orkaitės, įdėkite tešlą, uždenkite dangčiu ir kepkite apie 30 min, po to atidenkite ir kepkite dar 15-20 min. Jei paviršius pradeda greitai ruduoti, uždenkite jį kepimo popieriumi.
6.
Atsargiai išimkite iškepusią duoną iš puodo ir palikite atvėsti ant grotelių.