TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Jokūbas Steponas Rimgaudas Vakarė Rufas
Moliūgas įdarytas avinžirniais, špinatais ir pievagrybiais
Moliūgas įdarytas avinžirniais, špinatais ir pievagrybiais

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
1 vienetas moliūgų (spagetinio)
Kepimui:
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Įdarui:
1 vienetas rausvųjų svogūnų
1/4 vieneto cukinijų
4 vienetai pievagrybių
2 šaukštai konservuotų avinžirnių
1 sauja špinatų
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis džiovintų čiobrelių
pagal skonį druskos
Pabarstymui:
50 gramų fetos sūrio
1 žiupsnelis čili dribsnių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Spagetinį moliūgą perpjauname per pusę. Dedame į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi, perpjauta puse žemyn. Kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.

2.
Svogūną supjaustome nedideliais gabalėliais, pievagrybius riekelėmis, cukiniją griežinėliais.

3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame svogūnus ir pakepiname, kol šie suminkštės. Sudedame pievagrybius, cukiniją, jei mėgstate, puikiai čia tiks ir paprikos gabalėliai ir pakepiname keletą minučių. Suberiame avinžirnius ir špinatų lapelius. Pagardiname druska, pipirais, čiobreliu. Gerai išmaišome ir pakaitiname keletą minučių.

4.
Iškepusį moliūgą paardome šakute, kad gražiai atsiskirtų spageti. Įdarome jau paruoštu įdaru. Pašauname 5 min į įkaitintą iki 180 C laipsnių orkaitę.

5.
Pabarstome trupintu feta sūriu, čili dribsniais.



Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!



admin · 2022-06-30 09:00 · 472 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt