INGREDIENTAI: Tešlai:
250 gramų sviesto
200 gramų cukraus
200 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių
5 šaukštai kakavos
4 šaukštai pieno
3 šaukštai brendžio
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
5 šaukštai cukraus pudros
1 pakelis tirpios kavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Keksiukams kiaušinius išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska iki purumo. Ištirpinti sviestą ir išplakti su kiaušinių mase. Įpilti pieno ir brendžio, viską sumaišyti. Į tešlą persiijoti kakavą, miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišyti.
2.
Tešlą dėti į keksiukų formeles ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Patikrinti pagaliuku ar iškepė - tešla turi būti sausa ir nekibti prie pagaliuko.
3.
Kremui maskarponės sūrį, tirpios kavos pakelį ir cukraus pudrą išplakame iki vientisos masės. Kremu papuošti atvėsusiu keksiukus. Skanaus!