INGREDIENTAI: Pagrindui:
100 gramų sausainių (Selgos ar Gaidelio tipo)
Kremui:
200 gramų kreminio sūrio (Filadelfijos ar maskarponės tipo)
150 gramų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
pagal skonį cukraus (arba medaus, klevų sirupo ar kito saldiklio)
Viršui:
2 vienetai obuolių (vidutinio dydžio)
50 gramų sviesto
2 šaukštai vandens (šalto)
1.5 šaukšto krakmolo
2 šaukšteliai rudojo cukraus
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sausainius smulkiai sutrupinti. Aš sudedu į maišelį ir kočėlu sutrupinu arba galima naudoti elektrinį smulkintuvą.
2.
Obuolius nulupti, perpjauti pusiau, išpjauti sėklas ir supjaustyti nedideliais gabaliukais, pabarstyti cukrumi ir cinamonu.
3.
Į keptuvę ar prikaistuvį dėti sviestą, išlydyti, sudėti obuolius ir vis maišant kaitinti apie 5 - 7 minutes iki kol obuoliai šiek tiek suminkštės ir išskirs sulčių.
4.
Į dubenėlį suberti krakmolą, įpilti vandens ir išmaišyti, supilti į keptuvę su obuoliais, permaišyti ir dar pakaitinti 1 - 3 minutes iki kol masė sutirštės. Nuimti nuo kaitros ir palikti atvėsti.
5.
Į dubenį sudėti kreminį sūrį, supilti grietinėlę, išplakti elektriniu plaktuvu, įberti cukraus ir dar šiek tiek paplakti.
6.
Į indelius berti sutrupintų sausainių, šiek tiek paspausti šaukštu, išlyginti per visą dugną, dėti paruošto kremo, tuomet karamelizuotų obuolių ir aplieti susidariusiu skysčiu nuo obuolių.
Patarimai:
•
Jei iš obuolių skysčio mažiau, desertą galima pašlakstyti karameliniu padažu. Karamelinį padažą galima naudoti pirktinį arba pasigaminti, receptą galima rasti čia.
•
Daugiau apie kreminį sūrį rasite šiame straipsnyje..