TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-28 15:56
Lietiniai blynai su varške, obuoliais ir bananais
Lietiniai blynai su varške, obuoliais ir bananais

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
Tešlai:
250 mililitrų pieno
3 vienetai kiaušinių
125 gramai kvietinių miltų
3 šaukštai aliejaus
Įdarui:
180 gramų varškės (drėgnos)
1 vienetas obuolių (saldesnio)
1 vienetas bananų (gerai prinokusio)
1 lašas vanilės aromato (nebūtina)
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
30 gramų sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius lengvai išplakti su druska, kol susijungs baltymai ir tryniai. Supilti pieną ir aliejų, išmaišyti. Suberti miltus ir tešla maišyti, kol neliks sausų gumuliukų - patogiausia šluotele. Paruoštą tešlą paliki 30 minučių pastovėti.

2.
Įdarui varškę sutrinti su bananu, įtarkuoti arba labai smulkiais kubeliais įpjaustyti obuolį, įlašinti vanilės, išmaišyti.

3.
Ant vidutinės kaitros įkaitinti keptuvę (geriausia naudoti nelipniu paviršiumi), kiekvienam blynui į keptuvę pilti po samtelį tešlos, tolygiai paskirstyti pasukiojant keptuvę. Kai viršus apdžius, blyną apversti ir apie pusę minutės apkepti antrą pusę. Taip iškepti visus blynus.

4.
Į blyno vidurį dėti įdaro, į vidų užlenkti kraštus ir susukti volelį.

5.
Įdarytus blynus apkepti gabalėlyje tirpinto sviesto. Man iš tokio kiekio iškepa apie 8 - 10 blynų.




admin · 2022-06-27 21:00 · 331 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt