AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų varškės
3 vienetai kiaušinių
120 gramų maltų džiūvėsėlių
80 gramų papajos (džiovintų gabaliukų)
80 gramų riešutų (naudoju riešutų mišinį)
3 šaukštai medaus
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai krakmolo
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Pabarstymui:
1 žiupsnelis cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Riešutus nuplaunu ir užpilu verdančiu vandeniu, kad nebūtų kartumo. Palieku, kol atvės.
2.
Varškę pertrinu per sietelį, kad būtų vientisos konsistencijos masė.
3.
Kiaušinių trynius atskiriu nuo baltymų.
4.
Į pertrintą varškės masę dedu kiaušinio trynius, grietinę, skystą medų (jei medus neskystas- pašildau), beriu džiūvėsėlius, krakmolą, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišau.
5.
Atvėsusius riešutus smulkiai sukapoju ir kartu su džiovintomis papajomis dedu į paruoštą varškės masę.
6.
Kiaušinio baltymus su trupučiu druskos išplaku iki standžių putų ir, lengvai maišant, sudedu į pyrago masę. Viską sudedu į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
7.
Kepu 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
8.
Kai pyragas atvėsta pabarstau cukraus pudra.