INGREDIENTAI: 800 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (be odelių)
500 gramų jautienos faršo (arba kitos mėsos)
400 gramų konservuotų raudonųjų pupelių (aitriame padaže)
1 vienetas raudonosios paprikos (didelės)
1 vienetas svogūnų (didelio)
1 vienetas aitriosios paprikos
3 skiltelės česnako
1 šaukštelis paprikos miltelių
1 žiupsnelis pipirų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Storadugniame puode įkaitiname šiek tiek aliejaus ir pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus iki suminkštės.
2.
Dedame smulkiai kapotus česnakus bei kubeliais supjaustytą saldžiąją papriką. Pakepame, kol paprika suminkštės. Dedame smulkiai supjaustytą aitriąją papriką, išmaišome.
3.
Dedame maltą mėsą, prieskonius ir maišydami šiek tiek pakepame, kol mėsa iš raudonos virs ruda (svarbu kepinamą mėsą gerai išskirstyti mentele, kad neliktų sukibusių gabaliukų).
4.
Į puodą sudedame konservuotus pomidorus su visu skysčiu, pupeles, viską gerai išmaišome. Jeigu pomidorai nesmulkinti, mentele juos pasmulkiname.
5.
Uždedame dangtį ir ant silpnos ugnies paliekame troškintis apie 20-30 minučių, karts nuo karto pamaišydami.
6.
Nuimame dangti, paragaujame, ar netrūksta prieskonių. Pagal skonį pagardiname druska ir pipirais. Jeigu norite skystesnio, sriubiškesnio troškinio, įpilkite šiek tiek vandens arba sultinio.
7.
Dar kelias minutes pakaitiname ir skanaujame!
8.
Labai skanu patiekti su česnakine duonele ir tarkuotu sūriu. Taip pat galima valgyti su ryžiais ar makaronais.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!