INGREDIENTAI: 450 mililitrų vandens (karšto)
350 gramų vanilinė varškė (naudojau President)
77 gramai želės (1 pakelio, norimo skonio, naudojau ananasų)
25 mililitrai vandens (virinto, atvėsinto)
7 gramai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Želė iš pakelio užpilame karštu vandeniu (450 ml), išmaišome. Leidžiame atvėsti ir supilstome į taures. Naudojau taures, skirtas martiniui.
2.
7 g želatinos užpilame 25 ml šalto virinto vandens ir paliekame pastovėti, kad gerai išbrinktų. Tada želatiną pakaitiname virš garų puodo, maišome, kol ištirps ir ataušiname. Į pravėsusią želatiną dedame 1-2 šaukšus varškės ir intensyviai maišome, tuomet viską atsargiai pilame į likusią varškę ir gerai gerai greitai maišome (jei visgi masėje želatina netolygiai pasiskirsto - visą varškės-želatinos masę dar galite pakaitinti puode virš garų).
3.
Masei leidžiame truputį atvėsti, o tuomet ją tolygiai paskirstome ant sustingusios želė taurėse. Dedame į šaldytuvą, kad baltas sluoksnis irgi sustingtų.