AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
430 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
250 mililitrų kefyro
120 mililitrų aliejaus
2 šaukštai cukraus (apytikriai)
1 žiupsnelis druskos
7 gramai sausų mielių
pagal skonį vanilės
Įdarui:
200 gramų maltų aguonų (su cukrumi)
3 šaukštai sviesto (tirpinto, + šiek tiek aptepimui)
pagal skonį cukraus
pagal skonį cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį pilti kefyrą, pašildyti mikrobangų krosnelėje, svarbu neperkaitinti. Tuomet suberti cukrų, mieles ir išmaišyti. Palikti 15 minučių pastovėti iki kol mielės sureaguos. Tuomet sudėti vanilę, berti druską, pilti aliejų ir išmaišyti. Palaipsniui suberti miltus ir 8 - 10 minučių minkyti tešlą. Tešla turit būti minkšta ir nelipti prie rankų.
2.
Paruoštą tešlą dėti į dubenį, uždengti dangčiu ir padėti į šaldytuvą kilti visai nakčiai.
3.
Paruoštą tešlą išimti iš šaldytuvo ir palikti kambario temperatūroje pastovėti 30 minučių.
4.
Tešlą iškočioti į 50 x 40 cm stačiakampį. Sutepti sviestu. Pusę tešlos pabarstyti cukrumi, cinamonu, o kitą pusę su aguonomis. Susukti į vyniotinį. Supjaustyti į 10 dalių. Taip pavyks paruošti penkias bandeles su aguonomis ir penkias su cinamonu.
5.
Į kepimo formą sudėti paruoštas bandeles paliekant nedidelius tarpus tarp bandelių. Uždengti rankšluosčiu ir palikti kilti šiltoje vietoje 35 - 40 minučių.
6.
Bandeles aptepti sviestu, pabarstyti cukrumi, bandeles su cinamono įdaru pabarstyti ir cukrumi, ir cinamonu.
7.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 35 - 40 minutes.
Patarimai:
•
Kildymas šiltai. Jei norite, galima kildyti ir šiltoje vietoje, tuomet kildyti reikėtų 1.5 valandos.