TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Jūros neperbrisi, kalno neperkasi
Jogurtinis persikų ir želė tortas
Jogurtinis persikų ir želė tortas

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Biskvitui:
2 vienetai kiaušinių
80 gramų kvietinių miltų
70 gramų cukraus
1 šaukštas pieno
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus
1 šaukštelis vanilinio cukraus (arba vanilės ekstrakto)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
425 gramai konservuotų persikų (saldžiame sirupe)
280 gramų persikų jogurto (kambario temperatūros)
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
50 gramų cukraus
6 lapeliai želatinos (arba 20 gr grūdelių)
5 šaukštai vandens (karšto)
Želė sluoksniui:
350 mililitrų vandens (karšto)
80 gramų persikų želė

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Želė sluoksniui į karštą vandenį supilame želė, maišome, kol visos želė granulės ištirpsta. Paliekame visiškai atvėsti.

2.
Biskvitui viename dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakame elektriniu plakikliu (mikseriu) ~3-5 min., kol masė sutirštėja ir pabąla. Tada supilame pieną ir aliejų, išmaišome šaukštu.

3.
Kitame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska. Per kelis kartus įsijojame miltų mišinį į kiaušinių masę. Lėtai ir atsargiai išmaišome tešlą šaukštu, kol miltai susijungia su kiaušinių mase.

4.
Ant apvalios, išardomos kepimo formos dugno (naudojau 24 cm skersmens formą) patiesiame kepimo popierių, supilame tešlą, išlyginame paviršių ir kepame iš anksto iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~15 min. Ar biskvitas iškepęs – patiktriname mediniu dantų krapštuku. Iškepusį biskvitą išimame iš orkaitės, paliekame visiškai atvėsti.

5.
Persikų kremo sluoksniui – pamerkiame želatinos lapelius į šaltą vandenį 5-10 min. Nuo persikų nupilame skystį.

6.
Pasiliekame 3 nedideles persikų skilteles, o likusias sutriname elektriniu trintuvu arba maisto trintuvu. Sutrintus persikus sumaišome su jogurtu.

7.
Želatinos lapelius gerai nuspaudžiame, sudedame į karštą vandenį, išmaišome. Paliekame šiek tiek pravėsti. Tada į želatiną įdedame 3-4 šaukštus jogurto, išmaišome, po to visą želatiną sudedame į jogurtą. Grietinėlę išplakame su cukrumi. Plakame tol, kol grietinėlė nebekrenta nuo elektrinio plakiklio šluotelių (tik neperplakite, kad grietinėlė nesušoktų į gumulėlius). Tada grietinėlę atsargiai sumaišome su jogurtu naudodami šaukštą. Kremą paliekame šaldytuve ~ 30 min., kad šiek tiek sustingtų.

8.
Kepimo formos šonus tolygiai padengiame kepimo popieriumi. Tada supilame jogurto kremą ant biskvito, išlyginame paviršių ir dedame atgal į šaldytuvą bent 1-1,5 valandos.

9.
Kai kremas sustingsta ant jo išdėliojame supjaustytas (kaip patinka) likusias persikų puseles. Po to atsargiai, naudodami šaukštą užpilame persikų želė ir dedame atgal į šaldytuvą bent 2-3 h arba pernakt.




admin · 2022-06-23 09:00 · 326 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt