INGREDIENTAI: 500 gramų moliūgų (sutarkuoto burokine trintuve)
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai manų kruopų
3 šaukštai cukraus
šiek tiek sviesto (arba aliejau, formai sutepti)
Įdarui:
200 gramų varškės
2 vienetai kiaušinių
1 sauja džiovintų spanguolių
1 šaukštas manų kruopų
1 šaukštas cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į sutarkuotą moliūgą suberti manų kruopas, cukrų, įmušti kiaušinius ir viską gerai išmaišyti.
2.
Varškę sutrinti su kiaušiniu, manų kruopomis ir cukrumi. Spanguoles nuplikyti, perkošti ir sudėti į varškės įdarą ir dar kartą viską išmaišyti.
3.
Kepimo indą sutepti aliejumi, supilti pusę moliūgų masės, ant viršaus sudėti varškės masę, o ant viršaus - vėl moliūgų masę.
4.
Kepti 180 C laipsnių orkaitėje 45 - 55 minutes.