TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Saulės diena Pasaulinė spaudos laisvės diena 1791 m. pirmosios rašytinės Konstitucijos Europoje diena
Karališkos krevetės pagal Gian Luca Demarco

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
1 kilogramas karališkų krevečių
1 sauja petražolių
1 vienetas citrinų
pagal skonį druskos
Garnyrui:
6 vienetai saldžiosios paprikos (pailgų)
1 vienetas pak choi salotos
4 skiltelės česnako
0.5 stiklinės balto sauso vyno

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Ruošiame krevetes: joms truputėlį apkarpome ūsus ir kojeles, kad nestyrotų. Žirklutėmis įkerpame jos kiautelį nugaroje per visą ilgį, žarną atsargiai užkabiname dantų krapštuko galiuku arba dantų krapštuku ir ištraukiame. Gerai susmulkiname saują petražolių.

2.
Dedame krevetes į kepimo popieriumi padengtą kepimo formą, beriame ant viršaus petražoles ir dedame citrinos riekeles, smulkintą česnaką.

3.
Šauname į 210 laipsnių orkaitę 10 minučių.

4.
Kol krevetės kepa, pasiruošiame daržoves - įpjauname paprikas ir per pusę pjauname pak choi kopūstus. Daržoves pagardiname druska ir alyvuogių aliejumi, ant paprikų dedame po skiltelę česnako. Sudedame į kepimo formą ištiestą kepimo popieriumi.

5.
Kepame 150 laipsnių orkaitėje 10 minučių, apkepus įpilame vyno ir kepame dar 5-7 minutes.




admin · 2022-06-20 18:00 · 235 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt