INGREDIENTAI: 2 vienetai avokadų (prinokusių)
2 vienetai citrinų (mažų)
1 vienetas jalapenų (ar serano)
60 mililitrų saulėgrąžų aliejaus (ar alyvuogių)
1 sauja kalendros
2 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio druskos
1/3 šaukštelio malto kumino
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
1.
Išimame avokadų minkštimą. Nulupame česnakus. Išimame pipiro sėklytes.
2.
Visus ingredientus sudedame į kokteilinę arba maisto trintuvą ir sutriname iki košelės konsistencijos. Patiekiame iškart arba dedame į šaldytuvą. Druskos ir citrinos sulčių kiekį galite reguliuoti pagal savo skonį.
Patarimai:
•
Jei mėgstate aštrius padažus – naudokite 2-3 japaleno ar serano pipirus.
•
Geltonas citrinas galite pakeisti žaliosiomis citrinomis.