INGREDIENTAI: 350 mililitrų kefyro
300 gramų miltų
150 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai aliejaus
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio sodos (nubraukto)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, vanile, aliejumi ir druska iki vientisumo. Į kefyrą berti sodą ir išmaišyti, supilti į kiaušinio plakinį. Miltus sumaišytus kepimo milteliais ir supilti į tešla. Įmaišyti pieną. Duoti tešlai pastovėti 30 min.
2.
Kepti sausoje keptuvėje ant vidutinės - silpnos kaitros, kol abi pusės taps aukso spalvos. Jai blyneliai labai kimba, galima keptuvę patepti aliejumi ar sviestu.