INGREDIENTAI: 8 stiklinės obuolių (nulupti ir supjaustyti)
3 vienetai kiaušinių
2.5 stiklinės miltų
1.5 stiklinės cukraus
1 stiklinė apelsinų sulčių (geriausiai - šviežiai spaustų)
180 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1.5 šaukštelio cinamono
1 šaukštelis vanilės esencijos
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 C.
2.
Patepkite sviestu 26 cm skersmens apvalią kepimo formą.
3.
Dubenyje sumaišykite obuolius su 1/2 stiklinės cukraus ir cinamonu.
4.
Kitame dubenyje lengvai suplakite aliejų su likusiu cukrumi (1 stiklinė). Įmaišykite kiaušinius, po to - apelsinų sultis ir vanilės ekstraktą. Įmaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Išmaišykite viską iki vientisumo.
5.
Supilkite pusę tešlos į kepimo formą. Įdėkite obuolius ir ant viršaus užpilkite likusią tešlą.
6.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie valandą. Viršus turi būti lengvai traškus.
7.
Išimkite iš orkaitės ir palikite kelias minutes formoje. Tada išimkite iš formos ir jei turite ledų - valgyti karštą, mes ledų neturėjome, tai valgėme su plakta grietinėle. Skanaus!