INGREDIENTAI: 250 gramų cukraus
150 mililitrų cukraus sirupo
50 mililitrų vandens
3 lašai citrinų sulčių
šiek tiek maistinių dažų
šiek tiek pabarstukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Visi ingridientai suberiami į puodą ir kaitinami, vis pamaišant. Turint maisto termometrą, galima pamatuoti, kada masė pasieks 160 C. Jei tokio neturite, reikia stebėti, kada ims kunkuliuoti lėčiau, masė taps kiek klampesne. Įlašinus į šaltą vandenį, iš karto turi pasidaryti kietas rutuliukas. Jei paspaudus tarp pirštų - nesusiaudžia.
2.
Galima įlašinti dažų ar kvapų, citrinos sulčių.
3.
Formuoti galima į specialias formeles arba ant kepimo popieriaus. Galima ir į mažus popierėlius, skirtus saldiniams. Kol masė skysta, galima įmaišyti pabarstukų, spalvoto cukraus, ar cukatų, sulaužytų kitos spalvos karamelių. Labai karšta ir labai kimba, tad viską darykite mediniu iešmeliu, kad nenusideginti rankų. Masė šaldama greit tirštėja - jei sutingo per daug, galima trumpam pakaitinti. Norint storesnių lolipopų reiktų pilti kiek stingstančią masę (kai taps klampensė), arba kartoti dar vieną sluoksnį. Galima maišyti spalva. Fantazijos ir turimų priemonių laisvė.