AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 400 gramų silkių filė
200 mililitrų vandens
1 vienetas svogūnų
6 vienetai juodųjų pipirų
1 šaukštas obuolių acto
1 šaukštelis citrinų sulčių (nebūtina)
1 šaukštelis cukraus
0.5 šaukštelio druskos
1 vienetas lauro lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną susmulkinti.
2.
Į puodą suberti svogūną, supilti vandenį, įberti druskos, cukraus, dėti lauro lapą, sudėti pipirus ir užvirti ir pavirti apie 10 - 15 minučių. Tuomet įpilti actą ir nukelti nuo ugnies, įpilti citrinų sulčių. Palikti atvėsti iki kambario temperatūros.
3.
Silkių file horizontaliai perpjauti į 2 ar 3 dalis (priklauso nuo storio, galima ir nepjauti), susukti į suktinukus, jei blogai laikosi ir išsileidžia, galima perverti mediniais smeigtukais.
4.
Silkę sudėti į indą, užpilti paruoštu marinatu su svogūnais. Palikti pastovėti bent kelias valandas šaldytuve.