INGREDIENTAI: 20 vienetų bulvių (smulkesnių, mano buvo apie 1.5 kg)
150 mililitrų grietinėlės
125 gramai sūrio (naudojau LE DE FRANCE mėlynojo BRIE)
125 gramai šaltai rūkytos šoninės
100 gramų špinatų
2 šaukštai sviesto (naudojau ghee)
1 šaukštas miltų
1 žiupsnelis malto muskato
1 žiupsnelis krapų (šviežių, smulkintų)
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kruopščiai nuplaukite bulves ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite ir palikite atvėsti.
2.
Keptuvėje ištirpinkite 1v.š. sviesto, sudėkite špinatus, pagardinkite druska ir kepkite ant nesmarkios ugnies tol, kol jie sukris.
3.
Imkite kitą keptuvę, ištirpinkite 1 v.š. sviesto, sudėkite miltus, išmaišykite, pilkite grietinėlę i maišydami kaitinkite, kol masė taps vientisa ir ims tirštėti. Suberkite tarkuotą muskatą, krapus, pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.
4.
Nupjaukite bulvių viršūnėles, išskobkite šiek tiek vidų. Tuomet dėkite špinatus, kiaulienos šoninę, užpilkite padažo ir dėkite po gabalėlį pjaustyto pelėsinio sūrio.
5.
Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~15 min. arba tol, kol sūris išsilydys.