INGREDIENTAI: 1 vienetas iceberg salotų
1 stiklinė lęšių
100 gramų sūdytos lašišos
1 vienetas svogūnų (nedidelių)
1 šlakelis citrinų sulčių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis medaus
1 žiupsnelis pipirų (naudojau "Timut and lemon“)
1 žiupsnelis druskos (naudojau „Inka sunsalt“ )
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Lęšius išverdame (sudedame į verdantį vandenį ir paverdame apie 20 – 30 min, svarbiausiai nepervirti, kad netaptų košė). Lęšius atvėsiname.
2.
Į salotinę sudedame salotas, lęšius, gabalėliais pjaustytą lašišą, pusžiedžiais supjaustytą svogūną. Pagardiname druska ir pipirais.
3.
Iš citrinos sulčių, medaus ir aliejaus sumaišome padažą. Juo apšlakstome salotas. Skanaujame.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!