INGREDIENTAI: 250 gramų moliūgų (svoris nuvalytų)
500 gramų vištienos filė
200 mililitrų kokosų pieno (pilno riebumo)
100 mililitrų sultinio
1 vienetas raudonosios paprikos
1 šaukštas padažo (žuvies, nebūtina)
1 šaukštas kokosų aliejaus (arba kitokio aliejaus)
pagal skonį druskos
Marinatui:
3 skiltelės česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus (arba kitokio aliejaus)
2 šaukštai žaliųjų citrinų sulčių
2 šaukšteliai raudonosios kario pastos
šiek tiek juodųjų pipirų
Patiekiant:
pagal poreikį ryžių
pagal poreikį aitriųjų pipirų
pagal poreikį kalendros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištieną supjaustyti kubeliais.
2.
Išspausti česnaką. Sumaišyti su citrinos sultimis, pipirais, kario pasta, aliejumi. Užpilti ant vištienos. Pamarinuokite bent 15-30 minučių kambario temperatūroje.
3.
Moliūgą ir papriką supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
4.
Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, suberkite papriką ir moliūgą. Maišydami pakepinkite maždaug 4 minutes, kad daržovės truputį suminkštėtų.
5.
Sustumkite daržoves į keptuvės šoną. Sudėkite vištienos gabalėlius ir apkepinkite po keletą minučių iš abiejų pusių.
6.
Supilkite kokoso pieną, sultinį ir žuvies padažą (jeigu naudojate), išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska ir ant vidutinės ugnies patroškinkite dar keletą minučių.
7.
Paragaukite, ar patinka skonis. Jeigu norisi daugiau aštrumo, galite įdėti dar šiek tiek kario pastos (prieš tai ją išmaišykite mažame kiekyje vandens arba sultinio, kad geriau pasiskirstytų). Jeigu norisi sūriau, įdėkite dar žuvies padažo arba druskos. Jeigu norisi daugiau rūgštelės, įspauskite dar žaliųjų citrinų sulčių.
8.
Patiekite su virtais ryžiais, kalendros lapeliais, pjaustytu aitriuoju pipiru.