INGREDIENTAI: 500 gramų jautienos nugarinės (naudojau brandintą)
150 gramų sūrio
50 gramų sviesto
5 griežinėliai šaltai rūkytos šoninės
1 šaukštas druskos
2 šaukšteliai maltų juodųjų pipirų
3 skiltelės česnako
1 šlakelis aliejaus
1 pundelis petražolių
pagal poreikį paprikos miltelių (galima naudoti aitriųjų paprikų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Jautienos nugarinę supjaustyti plonomis, maždaug 1.5 cm storio, juostelėmis.
2.
Petražoles smulkiai susmulkinti.
3.
Į dubenį dėti sviestą, ištirpinti. Įspausti česnako, berti petražoles ir išmaišyti.
4.
Kiekvienos juostelės viršų pabarstyti paprikos milteliais, aptepti sviesto mišiniu, dėti šoninės griežinėlius.
5.
Sūrį supjaustyti plonomis riekelėmis, sudėti ant juostelių.
6.
Paruoštas juosteles susukti. Tam, kad geriau laikytųsi galima surišti kulinariniu kepimo siūlu arba perverti mediniais iešmeliais.
7.
Kiekvieną suktinuką aptepti aliejumi, pagardinti druska ir pipirais.
8.
Kepti ant grotelių iš abiejų pusių iki kol iškeps ir gražiai apkeps. Jei turite grilį su matoma temperatūra, reikėtų kepti 190 C laipsnių temperatūros grilyje apie 3 minutes iš abiejų pusių iki kol iškeps.
Patarimai:
•
Su kuo tiekti? Labai skanu tiekti su padažu iš kapotų žalumynų. Tam reikės: pundelio petražolių, skiltelės česnako, šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių, 0.5 vieneto aitriosios paprikos ir šlakelio citrinos sulčių. Petražoles smulkiai sukapoti, berti į dubenį, įspausti česnaką (arba smulkiai sukapoti), berti paprikos dribsnius, dėti smulkiai smulkintą aitriąją papriką, įpilti citrinos sulčių ir gerai išmaišyti. Paruoštą padažą dėti ant ant iškepusių suktinukų.