INGREDIENTAI: 260 gramų cukinijų
3 vienetai kiaušinių
180 gramų cukraus
150 gramų miltų
100 gramų lazdyno riešutų
80 mililitrų aliejaus
3 šaukštai kakavos
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio cinamono
1 žiupsnelis druskos
Pertepimui:
5 šaukštai bruknių džemo (arba kitos rūgštesnės uogienės)
Papuošimui:
50 gramų juodojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Cukinijas sutarkuojame burokine trintuve.
2.
Kiaušinius su cukrumi ir druska plakame mikseriu apie 5 minutes, kol masė taps šviesiai geltonos spalvos.
3.
Pabaigoje plakdami, plona srovele, supilame aliejų.
4.
Sudedame nuspaustas cukinijas ir cinamoną. Atsargiai šaukštu išmaišome.
5.
Įmaišome iki mažų gabaliukų sumaltus lazdyno riešutus.
6.
Miltus, kakavą, kepimo miltelius persijojame per sietelį įmaišome į tešlą.
7.
Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą formą.
8.
Kepame orkaitėje: 40 minučių 160°C, tuomet padidiname temperatūrą iki 180°C ir kepame dar 15 minučių, arba kol vidurys bus iškepęs (tikriname mediniu pagaliuku).
9.
Keksą atvėsiname, horizontaliai perpjauname į 2 dalis.
10.
Pertepame bruknių džemu.
11.
Viršų apšlakstome tirpintu šokoladu. Skanaus!