AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 320 gramų kvietinių miltų (naudojau 405D)
5 vienetai morkų (apytikriai)
3 vienetai kiaušinių
230 gramų cukraus
120 gramų aliejaus
2 šaukšteliai prieskonių meduoliams
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis sodos
0.5 šaukštelio druskos
180 gramų obuolių tyrės (arba tirštos obuolienės)
Glajui:
100 gramų cukraus pudros
20 gramų citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį berti miltus, druską, sodą, kepimo miltelius, prieskonius meduoliams ir išmaišyti. Tuomet supilti aliejų, berti cukrų ir gerai išmaišyti.
2.
Morkas sutarkuoti, jų sutarkuotų turėtų būti apie 1.5 - 2 stiklines.
3.
Į dubenį su paruošta tešla įmušti kiaušinius, išmaišyti. Sudėti obuolių tyrę, morkas, permaišyti.
4.
Kepimo formą (naudojau 24x28 cm) ištiesti kepimo popieriumi. Supilti paruoštą masę.
5.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 minučių. Ar iškepė, tikrinti mediniu pagaliuku - įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti švarus.
6.
Glajui į dubenį berti cukraus pudrą, pilti citrinos sultis ir išmaišyti. Aplieti pyragą, tuomet pjauti ir gardžiuotis.
Patarimai:
•
Gaminimas su obuoliene. Jei naudosite obuolienę, tuomet pamažinkite cukraus kiekį.