INGREDIENTAI: 200 gramų konservuotos žuvies (lašišos, aliejuje)
200 gramų konservuota lašiša
2 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
60 gramų lydyto sūrelio
1 vienetas rausvųjų svogūnų (nedidelio)
2 šaukštai majonezo (apytikriai, naudojau naminį)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį krapų (smulkintų)
Patiekiant:
6 riekelės prancūziško batono ( arba kitos mėgstamos duonos, paskrudintų, apytikriai)
1 šaukštas kaparėlių
šiek tiek aitriosios paprikos miltelių
šiek tiek žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Lašišą nuvarvinti, sutrinti šakute.
2.
Kiaušinius sutarkuoti smulkia tarka, sūrelį - stambia tarka. Svogūną smulkiai supjaustyti.
3.
Viską sudėti į dubenėlį, suberti druską, pipirus, smulkintus krapus, įdėti majonezą ir gerai ismaisyti.
4.
Paruoštą užtepėlę užtepti ant batono riekelių, uždėti kaparėlius, pabarstyti aitriąja paprika, papuošti žalumynais.