INGREDIENTAI: 300 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto (kambario temperatūros)
100 gramų cukraus
1 sauja migdolų
1 sauja džiovintų spanguolių
3 šaukštai aguonų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Plaktuvu suplakti cukrų, kambario temperatūros sviestą ir kiaušinius, kol masė taps puri ir pabals (plakti apie 5 minutes). Įmaišyti vanilinį cukrų.
2.
Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
3.
Suberti birų mišinį į kiaušinių plakinį ir išmaišyti iki vientisos konsistencijos masės. Suberti nesmulkintus migdolus, spanguolės ir aguonas.
4.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir iš tešlos šiek tiek drėgnomis rankomis suformuoti pailgą plokščią kepalėlį – apie 30 cm ilgio ir 9 cm pločio (tešla išeina pakankamai tiršta, todėl ją tikrai nesunku suformuoti).
5.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes, kol kepalėlis taps gana tvirtas. Tuomet išimti iš orkaitės, leisti šiek tiek atvėsti.
6.
Kepalėlį supjaustyti maždaug 2 cm storio riekelėmis.
7.
Orkaitės temperatūrą sumažinti iki 165 C. Riekeles išdėlioti ant kepimo popieriaus pjovimo puse į apačią, kepti apie 10 min. Apversti kita puse ir kepti dar 10 minučių. Atvėsinti ir patiekti.