INGREDIENTAI: 600 gramų kiaulienos nugarinės
2 vienetai kiaušinių
2 saujos džiūvėsėlių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek prieskonių mėsai
Padažui:
1 vienetas morkų
1 vienetas saldžiosios paprikos
1 vienetas svogūnų
50 gramų sūrio
2 šaukštai majonezo
šiek tiek aliejaus
Garnyrui:
1 kilogramas bulvių
250 mililitrų pieno
2 šaukštai sviesto
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaulienos nugarinę supjaustome norimo storio gabalėliais. Padaužome mėsos muštuku, pagardinam mėsos prieskoniais, druska, pipirais. Pamerkiame į plaktą kiaušinį, po to į džiūvesėlius ir dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepame ant mažos ugnies, kol gražiai apskrus.
2.
Padažui juostelėmis sutarkuojame morką, saldžiąją papriką, susmulkiname svogūną. Į keptuvę su šiek tiek aliejaus dedame morką, po kelių minučių papriką, svogūną. Kepame apie 15 minučių. Tada įdedame 2 šaukštus majonezo ir maišant pakepame dar 3 - 5 minutes. Padažą uždedame ant ką tik iškeptos mėsos, pabarstome sūriu ir dar pakepame 2 minutes.
3.
Bulvių košei nulupame bulves, nuplauname ir išverdame. Įdedame druskos, sviestą ir įpilame stiklinę šilto pieno. Viską sutriname elektriniu trintuvu. Suformuojame "baravyką" ir patiekiame su daržovėmis.