INGREDIENTAI: 0.5 kilogramo vištienos šlaunelių mėsos
3 vienetai obuolių
1 vienetas cukinijų (jaunos)
0.5 vieneto raudonosios paprikos
0.5 vieneto geltonosios paprikos
Marinatui:
0.5 šaukšto maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis prieskonių vištienai
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis paprikos miltelių
Pabarstymui:
1 šaukštas prieskoninių žolelių
Aptepimui:
2 šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vištienos mėsą supjaustyti gabaliukais, suberti prieskonius, gerai išmaišyti ir palikti marinuotis nors 1 val.
2.
Obuolius supjaustyti skiltelėmis, cukiniją - griežinėliais, paprikas - gabalėliais.
3.
Ant iešmelių verti vištieną, paskui obuolio skiltelę, vėl vištieną ir t.t. Kitas iešmelis ruošiamas su daržovėmis: cukinijos griežinėlis ir skirtingų spalvų paprikos.
4.
Prieš kepant, iešmelius sutepti aliejumi ir užbarstyti prieskoninėmis žolelėmis.
5.
Kepti iešmelius įkaitintoje iki 180 C laipsnių orkaitėje apie 30 min.