INGREDIENTAI: 1 kilogramas kiaulienos šonkaulių
20 gramų prieskonių šonkauliukams (naudojome "Santa Maria" BBQ Rub for Ribs )
200 gramų barbekiu padažo (naudojome "Santa Maria" BBQ Sauce Original)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šonkauliukams nulupkite plėvelę. Tada juos iš abiejų pusių dosniai įtrinkite prieskonių mišiniu.
2.
Jei turite laiko, palikite šonkauliukus pasimarinuoti bent 30 min (galima ir ilgiau, pvz. iš vakaro), bet jei skubate, galite kepti ir iš karto.
3.
Šonkauliukus dėkite ant orkaitės grotelių kaulais žemyn ir šaukite į orkaitės vidurį. Kepkite 150C temperatūroje (kaitinimo režimu viršus+apačia be vėjelio) apie 2 valandas arba iki mėsos temperatūra pasieks 75-80 laipsnių.
4.
Paskutinis gardžių šonkauliukų ruošimo žingsnis - jų glazūravimas. Lėtai iškeptus šonkauliukus ištraukite iš orkaitės, o jos temperatūrą padidinkite iki 220C (arba galite toliau kepti kepsninėje, žr. patarimus žemiau).
5.
Šonkauliukus iš abiejų pusių dosniai aptepkite BBQ padažu. Vėl dėkite ant orkaitės grotelių ir kepkite 220 laipsnių temperatūroje orkaitės viduryje (kaitinimo režimas viršus+apačia be vėjelio) 15 minučių.
6.
Šonkauliukus ištraukite, dar kartą iš abiejų pusių aptepkite BBQ padažu ir kepkite 220C temperatūroje dar 15-20 min iki glazūra lengvai karamelizuosis.
7.
Traukite šonkauliukus iš orkaitės, leiskite 5-10 min "pailsėti", o tada pjaustykite ir skanaukite.
Patarimai:
•
Kad kepant šonkauliukus ant grotelių orkaitė nepridūmytų nuo lašančių riebalų, jos apačioje įdėkite folija išlotą skardą, į kurią įpilkite šlakelį vandens.
•
Šonkauliukus galite ruošti ir kepsninėje. Gaminimo eiga būtų tokia pati, kaip orkaitėje, tik lėtai kepkite ne 150C, o daugmaž 130C temperatūroje iki mėsos temperatūra sieks 75-80 laipsnių, o tada aptepę BBQ padažu glazūruokite 220 laipsnių temperatūroje. Arba galite šonkauliukus lėtai iškepti orkaitėje, o glazūruoti 220C kepsninėje - taip jie dar skaniau apskrus bei įgaus dūmo skonio.