INGREDIENTAI: 3.5 stiklinės ryžių (virtų, dar šiltų)
285 gramai tuno savo sultyse
1 vienetas morkų (vidutinio dydžio)
0.5 vieneto svogūnų
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai fermentinio sūrio (smulkiai tarkuoto)
2 stiklinės kvietinių miltų (+trupučio apvoliojimui)
0.5 šaukštelio česnako miltelių
0.5 šaukštelio druskos
1/3 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio malto kumino
1 saujelė petražolių (smulkintų)
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nulupame morką ir svogūną. Morką sutarkuojame stambia tarka, svogūną smulkiai supjaustome. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės aukštesnės ugnies, sudedame morką ir svogūną, kepiname, kol suminkštėja ir atidedame į šalį atvėsti.
2.
Kiaušinius lengvai išplakame.
3.
Nuo tuno nupilame sultis.
4.
Į vieną indą sudedame ryžius, tuną, prieskonius, petražolę ir gerai išmaišome. Tada sudedame kiaušinius, kepintas daržoves ir vėl gerai išmaišome. Galiausiai sudedame sūrį, miltus ir išmaišome.
5.
Į lėkštę beriame gerą saują miltų.
6.
Drėgnomis rankomis formuojame maždaug piršto storio ir 5 cm skersmens kotletus. Iš viso turėtumėte gauti apie 23 kotletus. Tada kiekvieną kotletą apvoliojame miltuose.
7.
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės ugnies, sudedame kotletus. Kepiname iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Iškepusius dedame ant popierinio rankšluosčio. Patiekiame su saldžiarūgčiu padažu. Skanaus!!
Patarimai:
•
Matavimui naudoju 240 ml stiklinę.