INGREDIENTAI: Kremui:
600 gramų vyšnių (be kauliukų, šaldytų ar šviežių)
500 gramų maskarponės sūrio
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
1 skardinė karamelizuoto kondensuoto pieno
100 mililitrų kavos (stiprios)
1 vienetas citrinų
8 šaukštai cukraus
4 šaukštai želatinos
Tešlai:
12 vienetų kiaušinių trynių
9 vienetai kiaušinių baltymų
180 gramų miltų
150 gramų cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai šaltus kiaušinių trynius išplakame su puse cukraus iki standumo, o su kita puse cukraus išplakame baltymus. Kad baltymai geriau išsiplaktų įberiame žiupsnelį druskos. Į plaktus trynius po šaukštą beriame miltus, maišome, po truputį dedame baltymus ir atsargiai išmaišome. Negalima intensyviai maišyti dėl to, kad gali sukristi baltymai ir tryniai. Šį biskvitą kelia tik išplakti kiaušiniai. Jokiu būdu nedėkite kepimo miltelių.
2.
Pašauname į orkaitę ir kepame 180°C temperatūroje apie 45 minutes. Iškeptą biskvitą padaliname į tris dalis.
3.
Išplakame grietinėlę su 3 šaukštais cukraus. Maskarponės sūrį ir „Rududu“ išsukame iki vientisos masės (geriau naudoti kambario temperatūros produktus). Abi mases sujungiame į vieną. Plakant, supilame kavą, pilame pusės citrinos sultis. Kremui išbrinkiname želatiną vandenyje. Garų vonelėje ištirpiname želatiną ir pravėsusią, plakdami po truputį, pilame į kremą.
4.
Vyšnias užpilame 5 šaukštais cukraus, pilame pusės citrinos sultis. Nupilame nuo vyšnių susidariusį sirupą, nuvarvinam ir padedame į šoną.
5.
Kad tortas nepriliptų prie tortinės sienelių, į formą įdedame tokio pačio aukščio, kaip tortinė, kepimo popieriaus juostą (gali būti ir aukštesnė, jeigu kartais netilptų). Dedame biskvitą, tepame kremą ir įspaudžiame į kremą dalį vyšnių. Ir vėl iš pradžių. Neberkite vyšnių tiesiai į kremo dubenį, nes kremas nusidažys ir bus negraži spalva. Jeigu mėgstate šlapius tortus, galite biskvitą padrėkinti kondensuoto pieno ir vandens sirupu. Viską susluoksniavę, dedame tortą į šaldytuvą nakčiai.