INGREDIENTAI: 250 gramų kvietinių miltų (naudojau perpus „Kauno grūdų“ pilno grūdo bei „Bajoriškus“)
240 mililitrų avižų pieno (arba kito augalinio)
120 gramų moliūgų (skaniausia su sviestiniu arba muskatiniu)
80 gramų agavos sirupo (arba datulių ar klevų sirupo)
3 šaukštai aliejaus
1.5 šaukšto obuolių acto
1 šaukštas kepimo miltelių
1 šaukštas malto cinamono
1 šaukštelis sodos
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Moliūgą sutarkuokite pačia smulkiausia tarka.
2.
Inde sumaišykite kartu tarkuotą moliūgą, augalinį pieną, agavų sirupą, aliejų, actą ir vanilę. Kad masė būtų vientisesnė (ir visiškai nesijaustų moliūgų gabaliukų) viską galite suplakti elektriniu plakuvu.
3.
Į gautą masę įsijokite miltus, suberkite kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską. Vviską sumaišykite, kol masė taps vientisa.
4.
Keptuvę gerai įkaitinkite ir dėkite po šaukštą tešlos kiekvienam blyneliui. Sumažinkite ugnį ir kepkite iki blynelių viršuje ims kilti burbuliukai. Tada apverskite ir dar pakepkite, kol ir kita pusė gražiai paruduos.
5.
Blynelius galite su patiekti kaip norisi - aš juos pagardinau kokosų jogurtu, uogomis ir lukštentomis pistacijomis.
Patarimai:
•
Aliejaus kepimui nereikia, arba nebemt vos šlakelio (jei keptuvė linkusi traukti).