INGREDIENTAI: 1 kilogramas kiaulienos sprandinės
500 mililitrų airano
4 vienetai svogūnų (vidutinio didžio)
pagal poreikį duonos
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Salotoms:
3 vienetai pomidorų (didelių)
5 vienetai agurkų (trumpavaisių)
1 vienetas granatų
1 vienetas svogūnų
1 šlakelis acto
pagal poreikį kalendros
pagal poreikį graikinių riešutų
pagal poreikį kumino
pagal poreikį druskos
pagal poreikį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Svogūnus pjauname per pusę ir supjaustome pusžiedžiais, rankomis gerai sumaigome su druska ir pipirais. Užpilame airaną ir šiltai paliekame 3-4 valandoms.
2.
Daržoves susmulkiname norimo dydžio gabalėliais, išspaudžiame granato sultis. Beriame druskos, pipirų ir kumino. Pilame acto ir dedame graikinius riešutus. Viską gerai išmaišome.
3.
Ant grilio pašildome sviestą ir juo aptepame duonelę. Ją iš abiejų pusių po pašildome ant grilio.