INGREDIENTAI: Kremui:
500 gramų varškės 9%
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
3 vienetai kiaušinių
Tešlai:
250 gramų miltų
200 gramų sviesto (šalto)
150 gramų cukraus
50 gramų kakavos
1.5 šaukšto grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Ikaitiname orkaitę iki 180 C laipsnių.
2.
Sumaišome miltus, šaltą sviestą, cukrų, kakavą, grietinę, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius tešlai. Aš sumalu viską kombaine, tuomet pavyksta tolygūs trupiniai.
3.
Pusę masės atidėkite į šoną, o likusius suberkite į kepimo formą ir paspauskite, kad pavyktų tolygus sluoksnis. Kepkite apie 13 minučių.
4.
Įdarui paruošti sumaišykite varškę, kondensuotą pieną bei kiaušinius. Aš viską sumaišau blenderiu, tuomet varškė būna tolygesnė.
5.
Varškės masę pilkite ant iškepto pagrindo ir toliau kepkite orkaitėje apie 7 minutes. Kremui sutirštėjus, suberkite likusius trupinius ant viršaus ir kepkite apie 25 minutes.
6.
Iškepus palikite pyragą atšalti. Papuošimams naudoti galite bet kokias uogas. Puikiai tinka braškės, avietės, serbertai. Skanaus! :)