INGREDIENTAI: 250 gramų vištų kepenėlių (svoris jau keptų)
2 vienetai morkų
180 gramų konservuotų kukurūzų
180 gramų grietinės (18-20% arba natūralaus jogurto)
150 gramų pievagrybių
130 gramų marinuotų agurkų
1 vienetas svogūnų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kepenėles gerai nuplaukite, pašalinkite plėveles ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Supjaustykite gabalėliais ir kepkite keptuvėje su aliejumi po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Jos iškepa labai greitai, svarbu neperkepti. Pabarstykite druska, pipirais ir atidėkite, kad atvėstų.
2.
Pievagrybius smulkiai supjaustykite, pakepinkite su aliejumi.
3.
Morkas sutarkuokite, svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje. Daržoves palikite atvėsti.
4.
Atvėsusias kepenėles ir daržoves sudėkite į dubenį, suberkite kukurūzus, smulkiai pjaustytus marinuotus agurkus, įberkite druskos, pipirų, įdėkite grietinės ir viską gerai išmaišykite.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!